شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، دختر پیامبر اسلام حضرت محمد(ص)است. ایشان همسری نمونه برای امام علی علیه السلام ودختری نمونه برای پدرش بود،او فرزندانی تربیت کردند که جزو بهترین انسانهای تاریخ اسلام بودند.فرزندان ایشان امام حسن و حسین(ع)،حضرت زینب و ام کلثوم(س)بودند.ایشان دارای لقب های متعددی از جمله صدیقه،طاهره، زکیه، محدثه،کوثر و…بودند.حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها علیها سرآمد همه زنان عالم هستند.در موردشهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها دیدگاههای مختلفی وجود دارد ،در روز هشتم ربیع الثانی،سیزدهم ربیع الثانی،سوم رمضان بیان شده است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبلاگ ایلیا مراجعه کنید.
خصوص نحوه شهادت حضرت فاطمه (س) چه می دانید؟
رویدادهای تلخ، شرایط سخت و بیماری و دوری از پدر بیش از پیش وضعت جسمی و روحی حضرت فاطمه (س) را دشوار می کرد؛ اما با وجود اینکه حضرت فاطمه هر روز پیکرش آب می شد، هیچ شکوه ای از بیماری نداشت. در هنگام یورش حاکمان غاصب به خانه حضرت فاطمه (س)، ایشان به گونه ای در میان درب و دیوار آسیب دیدند که علاوه بر صدمات سخت، جنین ایشان نیز سقط شد. تمامی این رویدادهای تلخ باعث شدت گرفتن بیماری ایشان و در نهایت شهادت ایشان شدخصوص نحوه شهادت حضرت فاطمه (س) چه می دانید؟
فاطمه زهرا سلام الله علیها تنها فرزند پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه و آله می باشد مادر ایشان خدیجه کبری (س) نام دارد. این بانوی معصوم بسیار مورد احترام پیامبر بودند و بارها سخنان ایشان در این مورد گزارش شده است از جمله اینکه:ایشان را برترین زن در دو عالم معرفی کردند و خشم و خشنودی ایشان را برابر با خشم و خشنودی پرودگار دانسته اند. حضرت زهرا سلام الله علیها در سال دوم هجرت به مدینه، با امام علی علیه السلام ازدواج کردند و حاصل این ازدواج حسنین علیهم السلام و دخترانش زینب و کلثوم سلام الله علیهما هستند.
قبر حضرت فاطمه کجاست؟
علاوه بر تاریخ وفات، درباره محل تدفین حضرت زهرا (س) نیز اتفاق نظری بین مورخان و سیره نگاران نیست.
برخی معتقدند كه بدن شریف حضرت فاطمه (س) در قبرستان بقیع، برخی می گویند در خانه خود آن حضرت و عده ای نیز گفته اند كه میان قبر رسول خدا (ص) و منبر آن حضرت، واقع در مسجد النّبی (ص) دفن گردیده است.
به هر روی، بنا به وصیت حضرت زهرا (س)، حضرت علی (ع) شبانه بدن مطهرش را غسل و كفن نمود و شخصاً به همراه معدودی از نزدیكان و صحابه كبار بر او نماز گزارد و به دور از چشم سایرین، بدنش را در مكانی مقدس دفن كرد.به همین منظور، پیش از این واقعه، رسول خدا (ص) در روایتی فرموده اند که: «بین قبر و منبر من باغی است از باغ های بهشت.»
علت شهادت حضرت فاطمه
درباره علت شهادت و نحوه تدفین آن حضرت، طبری در «دلایل الاِمامة» از ابوبصیر روایت كرد، كه امام جعفر صادق (ع) فرمود: فاطمه زهرا (س) در سوم جمادی الآخر، سال ۱۱ هجری قمری بدرود حیات گفت و سبب وفاتش این بود كه قنفذ، غلام عمر بن خطاب به دستور وی، با نیام شمشیرش ضرباتی به آن حضرت وارد ساخت و بر اثر آن، محسن او سِقط و وی به بیماری شدیدی مبتلا شد و ایامی كه در بستر بیماری بود، اجازه نمی داد آنانی كه وی را مورد اذیت و آزار قرار دادند، از او عیادت كنند.